Natuurlijk samenwerken

Scheppend vermogen

In de natuur heb je prachtige vormen van creatieve samenwerking, waaruit de mooiste dingen ontstaan. Het scheppend vermogen van moeder natuur is onuitputtelijk. Niets wordt verspild en alle energie richt zich op groeien en overleven. Schijnbaar moeiteloos wordt samengewerkt en elke verandering creƫert telkens weer nieuwe kansen en mogelijkheden.

Ook mensen zijn van nature gericht op samenwerking. In een groep ben je veiliger en heb je meer mogelijkheden en betere overlevingskansen. Ook onze behoefte aan sociaal contact maakt dat we elkaar opzoeken. Toch vinden we het vaak lastig om goed met elkaar samen te werken.

Saamhorigheid

Een hecht team, waarin fijn wordt samengewerkt, ontstaat niet vanzelf. Je moet je veilig voelen en elkaar vertrouwen. Jezelf kunnen zijn en de ruimte krijgen om je ding te doen. Maar ook elkaars kwaliteiten waarderen en verschillen respecteren. En je samen verantwoordelijk voelen en weten wat je van elkaar kunt verwachten.

Vooral door open naar elkaar te zijn en conflicten bespreekbaar te maken, versterk je de onderlinge band. Voordurend bouwen aan die saamhorigheid, zorgt voor meer plezier in je werk. Het maakt je creatiever en flexibeler. Zo werk je op een natuurlijke manier samen aan een beter resultaat.

Waarom moeilijk doen als het samen kan! (Loesje)

Thu, 25 March